Artikler

Sådan finder du rav

Hvordan kan man finde rav?

Rav kan man finde med det blotte øje, men det er ikke nemt. For rav kan ligne en sten og det kan ligne et stykke plastik. Derfor kan det være ligesom at finde en nål i en høstak, fordi der er mange sten på jordbunden.

Men der hvor man kan have størst chance er som sagt ved kystlinjen. For der er stor sandsynlig rav at finde på havets bund, og også rav, som er skyllet i land efter uvejr og blæsevejr. Man kan sorterer sten efter sten, men det tager tid og det bliver hurtigt kedeligt. Derfor kan man ty til redskaber, som gør det hele meget nemmere.

Brug redskaber

Der er opfundet redskaber, der gør det lettere at finde rav, både på land og til vands. Det er blandt andet ravlygten. En ravlygte er, ligesom en almindelige lommelygte, men forskellen er bare, at lyset er anderledes. En rvlygte lyser med ultraviolet UV-lys. Dette lys gør det muligt at se forskellen mellem rav og andre sten meget lettere, fordi rav skaber et genskær i UV-lys, som gør det synligt. Husk dog at bruge ravbriller, da UV-lys ikke er sundt for øjnene.

Hvor finder jeg ravet ?

Rav kan findes langs alle Danske kyster og du kan snyde lidt ved at se på dette landkort hvor du kan finde rav.