skip to Main Content
Særeje – Er Det Nu En God Idé?

Særeje – er det nu en god idé?

Skal du give dine arvinger særeje med arven, eller skal de bare have lov til at gøre med den, som de vil?
Det kan være en rigtig svær beslutning at bestemme, at dine børn/arvinger skal have særeje. Når du opretter et testamente med særeje, så bestemmer du jo faktisk over børnenes økonomi langt ud i fremtiden.

Nogle børn bliver kede af det, når de modtager arven med særeje, mens andre bliver glade.

Du sikrer arven ved skilsmisse

Det viser sig, at ca. 90 % af danskerne opretter testamenter med særeje, fordi de ikke ønsker, at deres svigerbørn skal tage deres arv med ud af ægteskabet, hvis de bliver skilt.
Ca. 50 % af alle ægteskaber ender desværre i skilsmisse, så det er måske ikke så mærkeligt, at de fleste danskere vælger at oprette testamenter med særeje?
Særeje på din måde

Når du giver arven videre som særeje, så kan du gøre det på mange måder. Du kan enten benytte dig af den klassiske måde, hvor du giver arvingen kombinationssæreje på alt for tid og evighed.
Du også vælge at give et fuldstændigt særeje videre, men tidsbegrænse det, så særejet f.eks. ophører efter 10 års ægteskab med den samme ægtefælle.
Der er et hav af måder, hvorpå dette kan gøres. Du kan læse mere om, hvilke muligheder du har, når du opretter et særeje til din arvinger. Læs mere her.

Særeje til dig selv

Hvis du giver dine arvinger særeje med arven, hvad med så at oprette et til dig selv? Du har faktisk mulighed for at oprette en ægtepagt med særeje når som helst. Der er mange, der tror, at særejet skal oprettes før de bliver gift, men det behøves ikke.
Du vælger frit, hvad der skal stå i jeres særeje. Det eneste krav der er, at både du og din ægtefælle skal skrive under på særejet. Du kan altså ikke lave det i smug, det er en gensidig aftale, der skal tilgås af begge parter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *