skip to Main Content
10 Sjove Fakta Om Bøger

10 Sjove Fakta om Bøger

E-bøger eller bøger, der kan læses online, kan aldrig kompensere for tilfredsheden, glæden og fornøjelsen, som man får ved at læse en rigtig fysisk bog. Der er mange interessante og skøre fakta om bøger, som du måske ikke er opmærksom på. I dette indlæg vil du kunne læse om 10 sjove fakta om fysiske bøger.

“Den største tilfredsheds kommer fra det vi læser, og ikke det vi læser på”

Hvor meget sandheden ovenstående erklæring indebærer, vil de fleste ikke være uenige om, at e-bøger eller bøger, der kan læses online, aldrig lever op til den tilfredshed, glæde og fornøjelse, man får ved at læse trykte bøger. Duften af ​​en gammel såvel som en nykøbt bog, smukke skrifttyper og omslag er, hvad der summer op til en læseres læseoplevelse.

Kan du tro, at en bestemt engelsk forfatter skrev alle hendes bøger stående? Der er mange interessante og skøre fakta om bøger og deres forfattere, som du måske ikke er opmærksom på.

Disse 10 interessante og mindre kendte fakta om bøger vil garanteret forbløffe dig.

1. Den længste bog

“In Search of Lost Time” af Marcel Proust er den længste roman der eksisterer. Dette mesterværk gjorde sig fortjent til Guinness Rekordbog og kunne ganske enkelt fungere som en stærkt effektiv dørstop med 13 bind, der inkludere op mod næsten 1,3 millioner ord.

 

2. Den dyreste bog

Den dyreste trykte bog i verden er 1640 Bay Psalm bog fra Amerika. Det solgte i november 2013 til USD 14,2 mio eller omkring DKK 90 mio.

 

3. De mest forbudte

Harry Potter-bøgerne er angiveligt de mest forbudte bøger i Amerika på grund af religiøse klager. Det er således langt fra alle boghandler, som sælger Harry Potter-bøgerne, på trods af deres store popularitet.

 

4. Største bog

Den største bog i verden er “The Klencke Atlas” på 1,75 meter i højden og 1,90 meter i bredden. Det er ikke en bog man bare lige sætter sig ned og læser.

 

5. Forfatteren der skrev stående

Virgina Woolf skrev alle hendes bøger stående. Hun skrev ikke et eneste ord i hendes mange bøger, i en siddende postur. Det er hun således den eneste forfatter der har gjort.

 

6. Kæder i bøger

Bøger plejede at være kædet til hylder i biblioteker for at forhindre at de blev stjålet. I dag findes der elektroniske systemer sammen med overvågning, som sikre at bøger ikke bliver stjålet. Bøger af særlig værdi bliver holdt låst inde.

 

7. Første bog på skrivemaskine

Den første bog, der blev skrevet ved hjælp af skrivemaskinen, var “The Adventures of Tom Sawyer”. Tom Sawyer, som i øvrigt er en særdeles populær og vellidt karakter skrevet af Mark Twain. Mark Twain som i øvrigt kun var hans forfatternavn – Hans fødte navn er Samuel Langhorne Clemens.

 

8. Mest læste bøger

De 3 mest læste bøger i verden er: Biblen, Citater fra formanden Mao Tse-Tung og Harry Potter-serien.

 

9. Pixelbøger

I sekstende århundrede blev lærebøger til børn kendt som “pixelbøger”, som indeholdt store billeder med meget lidt tekst. Dette gjorde det nemmere for børn at læse og forstå hvad de kiggede på.

 

10. Første Bestseller

Den første bog, der blev beskrevet som en “bestseller”, var “Fools Of Nature” af amerikansk forfatter Alice Brown i 1889.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *